Kesme aralıkları yaklaşık olarak eşit de olsa saç ve tırnakların uzama miktarlarının bireyler arasında farklılık göstermesinin nedeni genetik özellikler ve bazı biyokimyasal süreçlerle ilişkili.
Yapılan çalışmalar, deride üretilen bir kimyasal maddenin ileri yaşlarla ilişkilendirilen kokuya neden olduğunu gösteriyor.
Oda spreyleri, deodorantlar ve yüzey temizleyiciler gibi ürünler iç mekân havasında kirliliğe yol açarak sağlık için zararlı etkilere sahip olabilir.
Vücudumuzda kaşınan bir bölgeyi kaşıdıkça daha fazla kaşınmasının nedeni bilim insanlarının "kaşıntı-kaşıma döngüsü" adını verdikleri bu durumla ilişkili.
Oksijeni akciğerlerin aracılığı olmadan mikro ölçekli kabarcıklar kullanarak doğrudan kana ulaştırmayı amaçlayan bilim insanları, kanın pH değerinde hızla çözünebilen, vücutta birikmeden atılabilen ve toksik etki göstermeyen polimerik mikrokabarcıklar (PMB) sentezlemeyi başardı.
Hapşırmayı durdurmak ya da ertelemek için yaygın biçimde kullanılan yöntemlerden biri, bir parmağı burnun altına bastırmak. Hapşırmayı tetikleyen tahrişten ve uygulanan basınçtan kaynaklanan uyarıların aynı sinir yoluyla beyne iletilmesi, bir sinyal karmaşası oluşturarak hapşırma tepkisini kesintiye uğratabilir.
Diş minesinin aşınması ya da zarar görmesi durumunda, dentin katmanı ve içindeki tübüller açığa çıkabilir. Açığa çıkan dentin ve tatlı yiyecek gibi iki etkenin ozmoz olayıyla bir araya gelmesi bazen ağrıyı kaçınılmaz kılar.
Soğuk bir ortamdaki çocuklarını kalın kıyafetler giyme konusunda ikna etmeye çalışmak, ebeveynler için oldukça zaman alıcı bir uğraş.
Günümüzde, yoğun egzersizlerden sonraki günlerde deneyimlenen kas ağrılarının doğrudan laktatla ilişkili olmadığı biliniyor. Bilim insanları, bu ağrıların kaslardaki mikroskobik yırtılmalardan kaynaklandığını düşünüyor