Michigan Üniversitesinden Matthew Willsey ve ekibi, omurilik yaralanması nedeniyle dört uzvunda da felç olan bir kişinin betnine yerleştirilen beyin-bilgisayar arayüzü sayesinde sanal bir drone'u yalnızca düşünerek kontrol etmesini sağladı.
Göttingen Üniversitesinden Wolfram-Hubertus Zimmermann ve meslektaşları, hücrelerin farklılaşmasını yönlendiren belirli protein ve kimyasal maddelerin karışımıyla herhangi bir hücre tipine dönüşebilen pluripotent kök hücreleri kullanarak kalp kası ve bağ dokusu hücreleri üretti.
Oksijeni akciğerlerin aracılığı olmadan mikro ölçekli kabarcıklar kullanarak doğrudan kana ulaştırmayı amaçlayan bilim insanları, kanın pH değerinde hızla çözünebilen, vücutta birikmeden atılabilen ve toksik etki göstermeyen polimerik mikrokabarcıklar (PMB) sentezlemeyi başardı.
Hapşırmayı durdurmak ya da ertelemek için yaygın biçimde kullanılan yöntemlerden biri, bir parmağı burnun altına bastırmak. Hapşırmayı tetikleyen tahrişten ve uygulanan basınçtan kaynaklanan uyarıların aynı sinir yoluyla beyne iletilmesi, bir sinyal karmaşası oluşturarak hapşırma tepkisini kesintiye uğratabilir.
Aralık 2024'ün ortalarında Çin'deki sağlık kuruluşları, Çin'in kuzeyinde 14 yaşın altındaki çocuklarda HMPV yani İnsan metapnömovirüsünün neden olduğu solunum yolu enfeksiyonlarında genel bir artış olduğunu bildirdi.
Pittsburgh Üniversitesi araştırmacıları, Alzheimer hastalığı ile Herpes simpleks virüsü-1 (HSV-1) arasında şaşırtıcı bir bağlantıyı ortaya çıkararak viral enfeksiyonların hastalıkta rol oynayabileceğini öne sürdü
Kalp kaslarının yenilenip yenilenemeyeceğini araştırmak için bir çalışma gerçekleştiren uluslararası bir araştırma grubu, yapay kalp kullanılan bazı hastalarda kalp kası hücrelerinin yenilenme hızının sağlıklı kalplerdekinden altı kat yüksek olduğunu tespit etti
Diş minesinin aşınması ya da zarar görmesi durumunda, dentin katmanı ve içindeki tübüller açığa çıkabilir. Açığa çıkan dentin ve tatlı yiyecek gibi iki etkenin ozmoz olayıyla bir araya gelmesi bazen ağrıyı kaçınılmaz kılar.
Sıra dışı bir kök hücre nakli, kornealarındaki ciddi hasar nedeniyle bulanık gören üç kişinin görmesini önemli ölçüde iyileştirdi. Japonya’da gerçekleştirilen klinik deney, dünyada türünün ilk örneği ve kök hücre araştırmaları için önemli bir ilerleme olarak değerlendiriliyor.