DNA origami tekniğiyle altıgen peptit yapılardan oluşan ve tümör hücrelerini hedef alan akıllı nanorobotlar geliştiren bilim insanları kanser hücrelerini yok etmeyi hedefliyor.
Yeni geliştirilen elektrik rezonans tabanlı kablosuz güç transfer sistemi, cep telefonlarının cep içerisinde bile şarj edilebilmesini mümkün hâle getiriyor.
Her yıl milyonlarca elektronik cihaz üretiliyor ve birkaç yıl içinde de çöpe gidiyor. Nadir bulunan metallerden çevreye zararlı kimyasallara kadar birçok madde doğaya karışıyor. Apple kullanım dışı kalmış iPhone’ları parçalamak için Liam adlı özel bir robot geliştirdi.
Elektronik tutkunlarının gözde oyuncaklarından Raspberry Pi yeni bir model tanıttı. 1,5 yıl önce 5 dolarlık fiyatıyla hayli beğeni kazanan Raspberry Pi Zero 802.11n kablosuz ağ ve bluetooth 4.0 desteği sunan yeni modelini 10 dolardan satışa çıkardı. Raspberry Pi Zero W koduyla satılan modeli stokta bulmak biraz zor olsa da Türkiye fiyatı 43 TL olarak görünüyor.
Cambridge Üniversitesi’nden Sungsik Lee ve Arokia Nathan’ın geliştirdiği yeni transistör sayesinde elektronik cihazların yıllarca pilsiz çalışması mümkün olabilir. Transistör yapısı gereği depoladığı elektrik enerjisini dışarı sızdırıyor.