Skip to content Skip to navigation

Biyokimya

Biyokimya

Buradasınız

Nature Geoscience dergisinde yayımlanan çalışmanın sonuçları küresel iklim değişikliği nedeniyle zamanla gökyüzünü kaplayan bulutların azalacağını ve bu durumun yüzey sıcaklığını yaklaşık 8 derece kadar yükseltebileceğini gösteriyor.

Kızarmış yiyeceklerin daha lezzetli olmasının nedeni, enzimatik olmayan bir dizi tepkime sonucu ortaya çıkan lezzet ve koku bileşenlerinden sorumlu “Maillard Reaksiyonu” ile açıklanabilir.

Zeytinyağının yapısında bulunan polifenol bileşikler antioksidan işlevi görür. Oksidasyonun düşmesi de hücre hasarını önleyerek birçok hastalığın önüne geçer. 

Küresel karbondioksit salımı üç yıllık bir duraklamanın ardından tekrar artışa geçti.

Konuda Ara