Skip to content Skip to navigation

Zooloji (Hayvanbilim)

Zooloji (Hayvanbilim)

Buradasınız

Yirminci yüzyılın ortalarından günümüze kadar yapılan sistematik çalışmalar, sivrisineklerin insanları ısırırken yaptığı tercihlerde koku algısının önemli rolü olduğunu gösteriyor.

Yeni bir araştırmaya göre tüylü hayvanların su ve tahriş edici maddeleri deriden uzaklaştırmak için kullanıldığı yaygın ıslak köpek silkelenmesi, memeli derisinde bulunan ve C-LTMR adı verilen bir reseptördeki hatadan kaynaklanıyor.

Hilal şeklindeki kuyrukları sayesinde mako köpekbalıkları, saatte 74 km hıza varan süratleriyle okyanustaki en hızlı köpekbalıklarıdır.

Japonya'daki Azabu Üniversitesinde hayvan bilimci oluşan bir araştırma ekibi, yaptıkları deneyler sonucunda sıradan ev kedilerinin herhangi bir teşvik ya da ödül olmaksızın insan sözcüklerini görüntülerle ilişkilendirebildiğini keşfett

Timsahlar aile üyeleri arasında ince, uzun ve sivri çenesi ile dikkat çeken ilginç bir tür bulunur: Ganj timsahı. Bu tür, Hindistan yarımadasının kuzeyindeki hızlı akan temiz nehirlerde yaşar. 

İguanaların en uzunu yeşil iguanadır. Burundan kuyruğa kadar 1,5 ila 2 metre uzunluğa kadar büyür. Grubun en küçüğü, 46 cm gövde, 46 cm kuyruk uzunluğa sahip dikenli kuyruklu iguanadır. En ağır iguana ise mavi iguanadır. 

Kuşlar uçma düzenlerini, boyutlarıyla ya da hayatta kalma stratejileriyle uyumlu olacak biçimde seçiyor gibi görünüyor.

Yapılan çalışmalar, timsahların duygusal biçimde ağlamak yerine anatomik bir nedenle gözyaşı döktüklerini gösteriyor.

Sayfalar

Konuda Ara