Skip to content Skip to navigation

Ekoloji (Çevrebilim)

Ekoloji (Çevrebilim)

Buradasınız

WWF 2024 Yaşayan Gezegen Raporu’na göre geride bıraktığımız 1970-2020 yılları arasında dünyanın farklı yerlerinde izlenen yaban hayatı popülasyonlarının ortalama büyüklüğü %73 oranında azaldı.

Birleşmiş Milletler, küresel iklim değişikliğinden çok fazla etkilenen çevresel unsurlardan biri olan buzullara dikkat çekmek, bu konuda farkındalık oluşturmak, uluslararası iş birliğini ve eylem planlarını teşvik etmek amacıyla 2025 yılını Uluslararası Buzulların Korunması Yılı olarak ilan etti.

Bu yıl 9.’su düzenlenen Ulusal Antarktika Bilim Seferi (TAE-IX), 6 Şubat 2025 tarihinde başladı. 16’sı Türk, 20 araştırmacının katıldığı seferde, 19 farklı bilimsel proje yürütülecek.

Dünya Meteoroloji Organizasyonu (WMO), 2024 yılının kayıtlara geçen en sıcak yıl olduğunu duyurdu. 

2024’ün bilimsel keşiflerini ve teknolojik yeniliklerini en etkileyici şekilde gözler önüne seren kareleri sizler için bir araya getirdik.

Avusturya’daki Uluslararası Uygulamalı Sistemler Enstitüsünden bir ekibin yaptığı araştırmada elde edilen bulgular Birleşik Krallık, Kuzey Fransa, Güney Avustralya ve Kuzey Kanada gibi bölgelerde beklenenden daha şiddetli sıcak hava dalgaları yaşanabileceğine işaret ediyor.

1990'lı yıllarda atmosferdeki oksijen oranının mevsimsel değişimini düzenli olarak ölçmeye başlayan bilim insanları, kuzey yarım kürede kış aylarında oksijenin hacimsel olarak yaklaşık milyonda 24 parça azaldığı ortaya çıkarıldı.

Her yıl olduğu gibi, geçtiğimiz yılın en önemli bilimsel ve teknolojik gelişmelerinden derlediğimiz bir seçki hazırladık.

Sayfalar

Konuda Ara