Skip to content Skip to navigation

Biyokimya

Biyokimya

Buradasınız

Koku moleküllerinin burnumuza ulaşabilmesi için öncelikle buharlaşmaları gerekir. Sonbaharda, hava sıcaklığının düşmesiyle birlikte, buharlaşan molekül sayısı azalır. 

Araştırmacılar uzun süredir sentezlenmesi için uğraşılan ve sadece karbon atomlarından oluşan halka şeklindeki molekülü sentezlemeyi ve bunu görünt

Domatesin lezzetini yapısındaki şekerler ve asitler ile birlikte aromatik bileşenler adı verilen birkaç uçucu kimyasal belirler. 

 Bu durum, yumurtanın yapısında zamanla gerçekleşen fiziksel ve kimyasal değişimlerden kaynaklanıyor.

Yumurtanın rengi tavuğun cinsine bağlıdır. Bu da tavuğun kulakçık rengiyle ilgilidir. Kulakçık rengini, tıpkı insanların deri rengini belirlediği gibi kalıtsal özellikler belirler.

Konuda Ara