Konuğumuz, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Gazi Huri.
Bilim ve Teknik, TÜBİTAK'ın Ekim 1967'den beri yayımlanan aylık popüler bilim ve teknik dergisidir ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından lise ve dengi okullara; Genelkurmay Başkanlığı tarafından Silahlı Kuvvetler personeline tavsiye edilmiştir.
Bilim ve Teknik dergisi Haziran 2006'da çıkan 463. sayısında ilk sayıdan başlayıp 457. sayısına kadar olan dergilerini sanal ortama aktararak okurlarına DVD biçiminde Bilgi Hazinesi adıyla hediye olarak vermiştir.
Konuğumuz, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Gazi Huri.
Konuğumuz, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Eren Kalay.
Konuğumuz çocuk ve ergen psikiyatrisi uzmanı Dr. Rukiye Çolak Sivri.
Konuğumuz Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Raif Kandemir
Everest Dağı’nın kuzey yüzünde bulunan Orta Rongbuk Buzulu’nda, 1924 yılında Everest’e tırmanırken kaybolan dağcı Andrew Irvine’a ait olduğu düşünülen bir bot buldu. Bu keşif, Everest Dağı’na tırmanan ilk insanların kim olduğuyla ilgili gizemin çözülmesine yardımcı olabilir.
Konuğumuz TÜBİTAK UZAY Enstitüsünden Ay Araştırma Programı proje yürütücüsü uzay mühendisi Dr. Burak Yağlıoğl
Yapıştıkları yerlerden günler sonra bile kalabilen simlerin bu özellikleri Van der Waals etkileşimleri, statik elektriklenme ve sürtünme kuvveti gibi fiziksel etkilerle açıklanabilir.
Konuğumuz TÜBİTAK UZAY Enstitüsü Müdür Yardımcısı Bülent Avenoğlu.
Ülkemiz uydu teknolojileri konusunda 30 yılı aşkın bilgi ve tecrübe birikimine sahip. Günümüzün milli uzay projelerinin gerçekleşmesinde bu birikimin de büyük payı var. Bu bölümde TÜBİTAK Uzay Enstitüsü bünyesinde 25 yıldan uzun süredir görev yaparak ülkemizin pek çok önemli uydu projesinde yer alan ve bir bakıma ülkemizin uydu teknolojilerinin gelişimindeki önemli aşamalara tanıklık eden Bülent Avenoğlu hocamızla hem genel olarak uyduları hem de ülkemizin uydu teknolojilerinin gelişim hikayesini konuşuyoruz.
Uydu neye denir? Uydular hangi amaçlarla kullanılır? Ülkemizin uydu serüveni nasıl başladı? İlk uydularımız nasıl geliştirildi? Ülkelerin kendi uydularını üretmesi neden önemli? Tüm bunlar ve daha fazlası yeni bölümümüzde.
Hem hayatımızın her alanını etkileyen uyduları daha yakından tanımaya hem de ülkemizin uydu ve uzay teknolojileri serüvenini ilk ağızdan dinlemeye ne dersiniz?
Nesiller büyüten dergi Bilim ve Teknik, bilim insanlarının rehberliğinde, heyecan ve ilham verici keşif yolculuklarına çıktığı podcastlerle her perşembe saat 20.00'de sizlerle. Bilim ve Teknik podcast kanallarını Apple Podcast, Spotify, SoundCloud ve YouTube platformlarından dinleyebilirsiniz.
Apple Podcast | Spotify | SoundCloud | YouTube
TÜBİTAK Remzi Oğuz Arık Mahallesi Tunus Cad. No: 80 06540 Kavaklıdere Çankaya/ANKARA
E-Posta: bteknik@tubitak.gov.tr
yayinlar.tubitak.gov.tr
E-Posta: abone@tubitak.gov.tr