Konuğumuz, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Gazi Huri.
AntonioGuillem/iStock
Konuğumuz çocuk ve ergen psikiyatrisi uzmanı Dr. Rukiye Çolak Sivri.
Son yıllarda “Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu” (DEHB) kavramını giderek daha fazla duymaya başladık. Bu bölümde alanında önemli bir uzman olan Dr. Rukiye Çolak Sivri hocamızla, hem bir psikiyatrik bozukluk olan “Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu”nu hem de toplumda yaygın şikayetler olan dikkati toplama ve odaklanma zorluklarını konuşuyoruz. Günümüzde dikkat dağınıklığı ve odaklanma zorluğu sorunları eskisine göre gerçekten daha mı yaygın? “Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu” nedir? Her dikkat dağınıklığı durumu “Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu”’na mı işaret eder? “Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu” toplumda ne kadar yaygın? “Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu” yetişkinlikte ortaya çıkabilir mi? “Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu” tedavileri ne ölçüde başarılı olabiliyor? Ebeveynler çocukları için hangi durumlarda “Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu”ndan şüphelenmeli? Psikiyatrik bozukluk düzeyinde olmayan dikkat dağınıklığı ve odaklanma zorluğu sorunları psikolojik destekle çözülebilir mi?
Tüm bu soruların yanıtları ve daha fazlası yeni podcast bölümümüzde. Pek çoğumuzun muzdarip olduğu çağımızın bu yaygın ve önemli sorunlarını ve çözüm yollarını bir uzmandan dinlemek ister misiniz?
Nesiller büyüten dergi Bilim ve Teknik, bilim insanlarının rehberliğinde, heyecan ve ilham verici keşif yolculuklarına çıktığı podcastlerle her perşembe saat 20.00'de sizlerle. Bilim ve Teknik podcast kanallarını Apple Podcast, Spotify, SoundCloud ve YouTube platformlarından dinleyebilirsiniz.