Skip to content Skip to navigation

Güncel Sayımız

Buradasınız

İçindekiler

Yeni bir araştırma Lego parçalarının denizlerde tamamen parçalanmasının 100 ila 1300 yıl alabileceğini söylüyor.

Bir araştırmaya göre, gözün arkasında, diş minesinde de bulunan bir mineralin birikmesi, 50 yaşın üzerindeki kişilerde...

Dilinizde sayısız bakteri yaşıyor. Bilim insanları bu bakterilerin çoğalmak için dilin hangi bölgesini tercih ettiklerini keşfetti.

Yeni bir araştırmanın bulgularına göre, Venüs yerkabuğunun altında bir magma denizi barındırıyor olabilir.

Akıllı pencere camları Güneş’in gökyüzündeki yüksekliğini hesaba katarak farklı mevsimlerde bir eve giren güneş ışığı miktarının ayarlanabilmesini sağlıyor.

Avrupa Güney Gözlemevi (ESO) ve farklı araştırma enstitülerinden oluşan bir grup gökbilimci, Dünya’dan sadece 1000 ışık yılı uzaklıkta bir karadeli

Ellerinizi 20 saniye boyunca yıkayın, dirseğinizin içine hapşırın, yüzünüze dokunmaktan kaçının...

Dünyadaki COVID-19 vaka sayısı mayıs ayının ilk haftası itibariyle 4 milyonu, hayatını kaybedenlerin sayısı iki yüz yetmiş bini geçti.

Kişinin yüzüne bakarak o kişinin kimliği, güzelliği, karakteri, fiziksel durumu ve o an ne hissettiği gibi pek çok konuda bilgi sahibi olabiliriz.

Geçtiğimiz günlerde Fortnite adlı bilgisayar oyununda Travis Scott adlı şarkıcının verdiği konsere 12,3 milyon kişi katıldı.

Tele-Hayat Kuşkusuz pandeminin hayatımıza kattığı en önemli değişikliklerden biri de görüntülü görüşmenin yaygınlaşması oldu.

Dijital dönüşümü yaşamımızın her alanında hissediyoruz. Geleceğimize yön veren eğitim de teknolojinin değiştirdiği alanlar arasında.

Mart 2020 itibariyle onlarca ülkede okullar kapatıldı ve dünyadaki öğrenci nüfusunun yaklaşık %90’ı bu süreçten etkilendi.

Dikkatli baktığımızda bazı yıldızların kırmızımsı bir renkte, bazılarının da mavi olduğunu ayırt edebiliriz.

Elektrikli Otomobiller ve Isı Pompaları Her Hâlükârda Daha Çevreci