Skip to content Skip to navigation

Güncel Sayımız

Buradasınız

İçindekiler

Martin Genner ve ekibi, küresel ısınmadan etkilenen denizel popülasyonlar hakkında daha önce yapılmış 540 araştırmanın verileri üzerine bir araştırma yaptı.

Düşünceleri doğru bir şekilde cümlelere dönüştürebilen bir yapay zekâ algoritması geliştirildi.

Hepimiz sosyal mesafenin ve alınan diğer önlemlerin yeni koronavirüsün yayılmasını durdurmasını, en azından yavaşlatmasını umut ediyoruz.

Dünya gündeminin merkezine yerleşeli 100 günden fazla oldu.

Şehirlerde yaşayan insan sayısıyla paralel olarak artan yapay ışık kaynaklarının yol açtığı ışık kirliliği, zamanla daha fazla sayıda gökcismini görmemizi engelliyor.

Pek çoğumuzun evinde geçirmek zorunda olduğu şu günlerde kimilerimiz için çay ve kahve en yakın dostlarımız hâline geldi.

Son günlerde gündemi meşgul eden yeni koronavirüs (Covid-19) salgınıyla ilgili alınan başlıca tedbirlerden biri, hasta insanları tespit edip havaal

TÜBİTAK Yönetim Kurulu tarafından 2019 yılında sağlık alanındaki Teşvik Ödüllerinden biri de Koç Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümünden Doç. Dr. Nurhan Özlü Sıcakkan'a verildi.

Mars’ın jeolojik yapısını incelemek için özel olarak tasarlanan InSight uzay aracı, 26 Kasım 2018’de Kızıl Gezegen’in yüzeyine inmişti.

Suyunuzdan daha önce bir dinozor içmiş olabilir mi?