Öneri ve Eleştirileriniz İçin
:: Bize Ulaşın ::

   

monera > bacteria > coryneform >

Propionibacterium (Propiyonik Asit Bakterileri)

Bu bakterilere ilk olarak İsviçre peynirinde rastlanmıştır. Bu peynire özgü büyük delikli yapıya sebep, bu bakterilerin fermentasyon sonucu ürettiği CO2'dir. Ayrıca diğer bir fermentasyon ürünü olan propiyonik asit de peynire karakteristik tadını veren etkenlerden biridir.

İsviçre peyniri

Bu gruptaki bakteriler gram pozitif anaeroblardır. Laktik asidi, karbonhidratları ve polihidroksi alkolleri fermente ederek propionik asit, asetik asit ve CO2üretirler. Çok fazla besin ihtiyaçları olduğundan oldukça yavaş büyürler.

Propionibacterium spp.
 
TÜBİTAK:::Bilim ve Teknik:::2002