Öneri ve Eleştirileriniz İçin
:: Bize Ulaşın ::

   

 

Bufo viridis Laurenti, 1768
Gece Kurbağası

Genel Özellikler: "viridis" Latince'de yeşilli anlamına geliyor. Sırt bölgesi genel olarak grimsi yeşil. Üzerindeki büyük beneklerse, kenarları siyah olan yeşil renkte. Karın bölgesi genellikle kirli beyaz ve daha az benekli. Çiftleşmede (Nisan-Şubat) erkekler dişi koltuk altlarından kavrarlar. Dişiler bir defada 10-12 bin yumurta bırakabilirler. Suda doğan yavrular coğrafik koşullara göre Mayıs-Temmuz ayları arasında karaya geçeler. Böcek, sümüklüböcek ve solucanlarla beslenirler. Özellikle çıplak sümüklü böcekleri yediklerinden dolayı çok yararlıdırlar.

Türkiye'de kurbağalar içinde kuraklığa en dayanıklı türdür. Gündüz hem tehlikeli hem de vücutlarındaki nemi korumak için gece aktiflik gösterirler. Gündüzleri toprak ve taş altlarında serin yerlerde bulunurlar.

Habitat: Bahçelerde, açık taşlık alanlarda, su yakınlarında bulunurlar. Karasal bir tür olmasına karşın, üreme zamanı suya gereksinim duyduğundan daha su yakınlarında bulunurlar. 4600 metre (Himalaya'da) yüksekliğe kadar çıkabilirler (Türkiye'de 2700 metre).

Türkiye'deki Dağılım:
Habitatın uygun olduğu Türkiye'nin tüm bölgelerinde bulunabilirler.

 
TÜBİTAK:::Bilim ve Teknik:::2002