Gökyüzü Meraklıları 27. Kez TÜBİTAK Gökyüzü Gözlem Etkinliği’nde Bir Araya Geldi

Türkiye’nin en büyük gökyüzü gözlem etkinliği olan TÜBİTAK Gökyüzü Gözlem Etkinliği, 28-31 Ağustos tarihleri arasında Erzurum’da gerçekleştirildi.

Inga-Av/iStock

Türkiye’nin en büyük gökyüzü gözlem etkinliği olan TÜBİTAK Gökyüzü Gözlem Etkinliği, 28-31 Ağustos tarihleri arasında Erzurum’da gerçekleştirildi. Bu yıl 27. kez düzenlenen etkinlik ülkemizin dört bir yanından gök bilimi tutkunlarını bir araya getirdi.

Farklı yaş gruplarından gençlerin, öğrencilerin, ailelerin ve akademisyenlerin katıldığı etkinlik çeşitli panellere, seminerlere, bilim gösterilerine, atölye çalışmalarına ve bilgi yarışmalarına ev sahipliği yaptı. Ayrıca TÜBİTAK destekli bilim merkezleri tarafından hazırlanan bilim temalı sergiler ve atölyeler aracılığıyla çocuklar ve gençler, gök bilimiyle ilgili öğrendikleri teorik bilgileri uygulamalı etkinliklerle doğrudan deneyimleme fırsatı buldu. 39 rehber ve 84 astronom ile çok sayıda akademisyen ve araştırmacının görev aldığı etkinlikte TÜBİTAK uzmanlarının yanı sıra bilim merkezleri ve Millî Teknoloji Kulüpler Birliğine bağlı 9 astronomi kulübü de yer aldı. Erzurum Konaklı Kayak Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte gündüz saatlerindeözel filtreli teleskoplar aracılığıyla Güneş gözlemleri yapılırken gece ise bölgenin ışık kirliliğinden uzak olmasının ve yüksek rakımının sağladığı avantajla Ay, gezegen, yıldız ve bulutsu gözlemleri yapıldı. Satürn’ün halkaları, Jüpiter’in atmosferi ve gök adamızın en yakın komşusu olan Andromeda gök adası gibi astronomik oluşumları teleskoplarla gözlemleme imkânı bulan katılımcılar, bilimle, doğayla ve yıldızlarla iç içe unutulmaz bir deneyim yaşadı.

İlk kez TÜBİTAK Bilim ve Teknik dergisi tarafından 1998 yılında Antalya Saklıkent’te düzenlenen TÜBİTAK Gökyüzü Gözlem Etkinliği bu yıl da gök bilimcileri ve gökyüzü meraklılarını aynı heyecanı paylaşmak üzere buluşturdu. Bilimin birleştirici gücüyle bir araya gelen gökyüzü tutkunları gökyüzü gözlem etkinliğine yoğun ilgi gösterdi. 33 binden fazla kişinin başvurduğu etkinliğe kura neticesinde 79 ilden bini aşkın misafir katıldı.

İlgili Konular

Gökyüzü Gözlem Şenliği

Bunları da Beğenebilirsiniz

Popüler İçerikler

Giriş Yapmanız Gerekiyor !

Abonelik işlemlerini görüntüleyebilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
 Mevcut bir hesabınız varsa yönlendirileceğiniz sayfadan giriş yapabilirsiniz.
 Henüz üye değilseniz, “Hesap Oluştur” sekmesinden kolayca yeni bir hesap oluşturabilirsiniz.

Abonelik Seçenekleri

Dergimize abone olmak için aşağıdaki seçeneklerden birini tercih edebilirsiniz.

Dijital Abonelik

Fiziksel Abonelik (Basılı Dergi)

Fiziksel abonelik, derginin her sayısının basılı olarak adresinize gönderilmesini kapsar. Abone olduğunuz süre boyunca derginin tüm yeni sayıları düzenli olarak tarafınıza kargo ile ulaştırılır.
Fiziksel abonelik ve tek sayı satın alma işlemlerini, TÜBİTAK Yayınlar web sitesi üzerinden gerçekleştirebilirsiniz.

İçeriğin Devamı ve Etkileşim Özellikleri Abonelere Özeldir

🔒 Bu içeriğin tamamı ve etkileşim özellikleri yalnızca dijital abonelere özeldir.

Henüz bir hesabınız yoksa Bilim ve Toplum OGS sistemi üzerinden kolayca yeni bir hesap oluşturun.
Gönderiyi kaydetmek,  ya da okumaya devam etmek için lütfen giriş yaparak dijital abonelik işleminizi başlatın.